Kako do nas

Sedež arhiva, Enota v Ljubljani

Naslov:

Zgodovinski arhiv Ljubljana
Mestni trg 27, 1001 Ljubljana

Nahajamo se v centru prestolnice v stavbi mestne hiše. Vhod v arhiv je levo od glavnega vhoda v mestno hišo in je dobro označen. V neposredni bližini ni parkirišč za avtomobile.

Dostopnost za gibalno ovirane: čitalnica in sprejemna pisarna nista dostopni za invalide na vozičkih (zaradi drugačne organizacije dostopa do gradiva se je treba pred obiskom dogovoriti z zaposlenimi v sprejemni pisarni oz. čitalnici).

 Enota za Gorenjsko Kranj

Naslov:

Zgodovinski arhiv Ljubljana
Enota za Gorenjsko Kranj
Savska cesta 8, 4000 Kranj

Nahajamo se v bližini Savskega mostu pod Jelenovim klancem v smeri proti Planini. Časovno neomejeno parkiranje osebnih vozil je mogoče na Sejmišču. Železniška in avtobusna postaja (mestnega in linijskega prometa) sta nasproti arhiva čez reko Savo in sta oddaljeni od arhiva ok. 300 metrov.

Dostopnost za gibalno ovirane: pred vhodom v stavbo je strma klančina, ki močno otežuje dostop. Čitalnica in sprejemna pisarna sta sicer dostopni tudi za invalide na vozičkih.

Enota za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto

Naslov:

Zgodovinski arhiv Ljubljana
Enota za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto
Skalickega ulica 1, 8000 Novo mesto

Nahajamo se v južnem traktu gradu Grm. Do vhoda v čitalnico/sprejemno pisarno se pride prek grajskega atrija. Če prihajate z avtomobilom, priporočamo, da parkirate vzhodno od gradu na velikem brezplačnem parkirišču.

Dostopnost za gibalno ovirane: čitalnica/sprejemna pisarna je v pritličju in je dostopna tudi za invalide na vozičkih.

 Enota v Škofji Loki

Naslov:

Zgodovinski arhiv Ljubljana
Enota v Škofji Loki
Partizanska cesta 1 c, 4220 Škofja Loka

Nahajamo se v prostorih nekdanje vojašnice na Partizanski cesti. Do vhoda v arhiv se pride z zadnje strani stavbe, mimo Centra za socialno delo. Možnost brezplačnega parkiranja je na parkirišču pred vhodom v stavbo ali v neposredni bližini.

Dostopnost za gibalno ovirane: čitalnica in sprejemna pisarna nista dostopni za invalide na vozičkih  (zaradi drugačne organizacije dostopa do gradiva se je treba pred obiskom dogovoriti z zaposlenimi v sprejemni pisarni oz. čitalnici).

 Enota v Idriji

Naslov:

Zgodovinski arhiv Ljubljana
Enota v Idriji
Prelovčeva ulica 2, 5280 Idrija

Nahajamo se v drugem nadstropju stavbe stare osnovne šole v centru Idrije. Do 30 minut lahko brezplačno parkirate pred stavbo, sicer pa na komunalnem parkirišču, oddaljenem pet minut hoje.

Dostopnost za gibalno ovirane: prostori arhiva niso dostopni za invalide na vozičkih (zaradi drugačne organizacije dostopa do gradiva se je treba pred obiskom dogovoriti z zaposlenimi v sprejemni pisarni oz. čitalnici)

© 2016 Zgodovinski arhiv Ljubljana. Vse pravice pridržane.

Prilagoditev pisave